Події

Держадвокат подав апеляцію на вирок Януковичу, інші адвокати поки що апеляцій не подавали

Державний захисник Віктора Януковича Юрій Рябовол подав апеляцію на вирок Оболонського районного суду у справі про державну зраду екс-президента України.

"Вирок стосовно обвинуваченого Януковича оскаржив захисник Центру надання вторинної безоплатної правової допомоги Юрій Рябовол сьогодні, 18 лютого", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар суду Інна Свинаренко.

Вона зазначила, що адвокати Олександр Горошинський, Олександр Байдик і представники адвокатського об'єднання "Авер Лекс", які брали участь у процесі, апеляційних скарг поки що не подавали, але можуть це зробити до 25 лютого включно.

І.Свинаренко зазначила, що справу буде направлено для розгляду до Київського апеляційного суду, коли повністю закінчиться 30-денний термін на апеляційне оскарження вироку всіма учасниками процесу.

"Апеляцію адвоката Рябовола буде вшито у справу, але її буде направлено до апеляційного суду тільки коли закінчиться весь термін, тому що можуть бути подані й інші апеляції. Тобто буде направлено до суду не завтра", - пояснила вона.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Водночас суд визнав невинним В.Януковича за обвинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

Кримінальне провадження стосовно В.Януковича розглядалося за спеціальною (заочною) процедурою у зв'язку з тим, що обвинувачений перебуває на території РФ.

Захист В.Януковича заявляв про намір подати апеляцію на його вирок.

1 лютого генеральна прокурор України Юрій Луценко заявив, що прокуратура не подаватиме свою апеляцію.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ