14:06 19.02.2019

СММ ОБСЄ зафіксувала над непідконтрольною територією Донбасу польоти бомбардувальника

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала над непідконтрольною територією Донбасу польоти бомбардувальника

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували польоти літака ТУ-95 або ТУ-142 над непідконтрольною територією Донбасу, в Повітряних силах Збройних сил України заявляють, що інформація про проліт у повітряному просторі України російських літаків типу ТУ-95 не підтвердилася.

"О 10:00 15 лютого, перебуваючи на південно-західній околиці Старобешевого (неконтрольований урядом, за 32 км на південний схід до Донецька), СММ побачила літаючий об'єкт на південний схід від свого місця розташування, що летів із південного заходу на північний схід... СММ визначила його як чотиримоторний турбогвинтовий літак із стрілоподібним крилом (імовірно, Туполєв Ту-95 або Туполєв Ту-142)", - йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Згідно зі звітом, о 10:50 - 11:10, розташовані в районі на північний захід від Любівки (раніше Ленінське, не контрольоване державою, за 43 км на південний схід до Донецька), спостерігачі СММ побачили літак (імовірно, ТУ-95 або ТУ-142) на схід від свого місцеперебування, який летів із півночі на південь і назад.

Водночас командування Повітряних сил Збройних сил України не підтверджує інформацію про проліт у повітряному просторі України в районі проведення ООС 15 лютого російських літаків типу ТУ-95.

"У мережі інтернет, деякими інформаційними інтернет-виданнями розповсюджується інформація, що нібито 15 лютого 2019 в повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літака Повітряно-космічних сил РФ типу ТУ-95. Перевіривши вищезазначену інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності і є фейковою", - йдеться в повідомленні ПС ЗСУ на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Зазначається, що чергові сили протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ щодня несуть бойове чергування і готові швидко та своєчасно реагувати на будь-яку агресію з повітря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

Обвинувачений у спробі дати хабар чиновникам "Укргазвидобування" визнав провину, просить перерахувати гроші ЗСУ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА