Події

Радіотехнічні війська ООС зафіксували 15 лютого політ біля держкордону України протичовнового Ту-142 ЗС РФ, що літав навколо аеропорту "Таганрог"

Уранці 15 лютого, коли спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ згідно зі звітом нібито зафіксували в небі над непідконтрольною уряду України територією Донбасу польоти літака Ту-95 або Ту-142, чергові підрозділи Радіотехнічних військ зі складу Операції об'єднаних сил (ООС) виявили в районі аеропорту "Таганрог" (Ростовська обл., РФ) повітряну ціль, ідентифіковану як дальній протичовновий літак Ту-142 збройних сил Російської Федерації.

Як повідомляє у вівторок на сторінці в соцмережі Facebook прес-центр об'єднаних сил, підрозділи радіотехнічних військ виявили Ту-142 ЗС РФ о 9:56 минулої п'ятниці, 15 лютого. "Певний літак здійснював тестовий політ навколо аеродрому "Таганрог" із наближенням до державного кордону України на відстань до 10 км", - повідомляють у прес-центрі штабу ООС.

При цьому, нагадують у прес-центрі, в офіційному повідомленні СММ ОБСЄ від 19 лютого зазначено, що о 10:00 15 лютого патруль СММ, перебуваючи на південно-західній околиці н. п. Старобешевого (непідконтрольна Україні територія) зафіксував проліт повітряного об'єкта, який із допомогою оптичних засобів ідентифікував як літак типу Ту-95 або Ту-142.

"Протягом усього маршруту літак супроводжувався радіолокаційними станціями радіотехнічних військ об'єднаних сил. Літак Ту-142 ВС РФ залишив зону, наближену до державного кордону України о 12:30 у районі аеродрому "Таганрог", - наголошується в повідомленні прес-центру штабу ООС.

Згідно зі звітом СММ ОБСЄ, того самого дня, у період з 10:50 до 11:10, перебуваючи в районі н. п. Любівки (непідконтрольна Україні територія), спостерігачі СММ на схід від своєї позиції зафіксували проліт літака Ту-95 (Ту-142), який рухався з півночі на південь і назад.

"Зазначений літак державний кордон України не перетинав і в повітряний простір України не входив", - наголосили в прес-центрі ООС і додали, що сили і засоби протиповітряної оборони об'єднаних сил постійно перебувають на бойовому чергуванні й готові до виконання завдань за призначенням.

Раніше у вівторок у командуванні Повітряних сил ВСУ не підтвердили інформацію про проліт у повітряному просторі України в районі проведення ООС на Донбасі 15 лютого російських літаків типу Ту-95.

"У мережі інтернет, деякими інформаційними інтернет-виданнями розповсюджується інформація, що нібито 15 лютого 2019 року в повітряному просторі України в районі проведення ООС спостерігався проліт літака Повітряно-космічних сил РФ типу Ту-95. Перевіривши вищезазначену інформацію повідомляємо, що вона не відповідає дійсності та є фейковою", - йдеться в повідомленні ПС ЗСУ на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ