Події

У Бердянську знову обвалився каналізаційний колектор

У Бердянську Запорізької області стався черговий масштабний обвал магістрального каналізаційного колектора, аварії на якому три тижні тому стали причиною перебоїв із водопостачанням міста.

Як повідомляють у соціальних мережах жителі Бердянська, а також низка місцевих ЗМІ, у вівторок бердянський магістральний колектор, що приймає 80% стоків міста, обвалився одразу на двох ділянках - на вул. П`ятигірській поруч із житловим будинком, а також на вулиці Ленінградській, між вулицями Вроцлавською і Промисловою. Очевидці також розміщують відео обвалення колектора в YouTube.

За свідченнями місцевих жителів, останнім часом на цих ділянках спостерігався активний рух грунту.

Комунальні служби Бердянська обстежують аварійні ділянки. Місцева влада наразі не коментує ситуацію. Проблем із водопостачанням наразі немає.

Як повідомлялося, магістральний каналізаційний колектор Бердянська розпочав руйнуватися у ніч з 27 на 28 січня. Для запобігання розливу стоків у Бердянську на тиждень було відключено водопостачання в шести районах міста. 1 лютого водопостачання в місті було відновлено завдяки установці тимчасової обвідної станції перекачування стоків. 3 лютого сталася низка нових обвалень колектора, унаслідок водопостачання частини Бердянська було припинено. Загалом було зафіксовано обвалення колектора у дев'яти місцях.

Поліція Бердянська під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області відкрила кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Правоохоронні органи підозрюють, що каналізаційний колектор Бердянська, введений в експлуатацію в 2002 році, було змонтовано із вживаних труб. Наразі слідство встановлює коло високопоставлених чиновників, причетних до будівництва колектора.

Обласна влада Запоріжжя завили, що зруйнований колектор у Бердянську відновлять за кошти міського, обласного та державного бюджетів. Для цього буде потрібно орієнтовно 110 млн грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ