Події

Бойовики з опівночі 11 разів обстріляли українські позиції в зоні ООС, одного військового поранено - штаб

Незаконні збройні формування у вівторок із опівночі до 18.00 здійснили 11 обстрілів позицій об'єднаних сил, один український військовий дістав поранення, повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Протягом поточної доби, з 00.00 до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ 11 разів, сім з яких - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, із загальною витратою 307 снарядів і мін калібрів 122, 120 і 82 мм. З початку поточного року зареєстровано найбільше застосування противником засобів вогневого ураження. (...) Унаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил дістав поранення", - йдеться у зведенні (станом на 18.00) на Facebook-сторінці прес-центру.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських захисників: із артилерійських систем калібру 122 мм - поблизу населеного пункту Лебединське; із артилерійських систем калібру 122 мм і вдруге з мінометів калібру 120 мм і 82 мм – поблизу н.п. Водяне; двічі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля н.п. Гнутове.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник шість разів обстріляв українських військових: з мінометів калібру 82 мм і автоматичних станкових гранатометів - поблизу села Катеринівка; з мінометів калібру 82 мм і вдруге з зенітної установки ЗУ-23-2 – поблизу населеного пункту Золоте-4; двічі - з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - в районі н.п. Новозванівка; з мінометів калібру 82 мм, БМП-1, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів - біля смт Луганське.

"Підрозділи у відповідь придушували ворожий вогонь шляхом застосування чергових вогневих засобів. Втрати противника уточнюють. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - наголосили в штабі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ