Події

Американське кіберкомандування заблокувало доступ в інтернет для російської компанії під час виборів у США

Кіберкомандування ЗС США провело операцію проти петербурзької компанії "Агентство інтернет-досліджень" (IRA) у день проміжних виборів у США в 2018 році, повідомляє у вівторок газета The Washington Post з посиланням на джерела.

За даними газети, американські військові заблокували інтернет-доступ для компанії. Одне з джерел газети заявило, що американське кіберкомандування "просто відправило IRA в офлайн".

Джерела газети повідомили, що атака на "Агентство інтернет-досліджень" була "частиною першою наступальної кібер-кампанії проти Росії, спрямованої на припинення спроб втручання у вибори в США", відзначає газета.

Блокування доступу в інтернет, за словами американської сторони, було настільки "дратівливим", що співробітники компанії "скаржилися своїм системним адміністраторам", повідомляє газета.

За даними газети, операція пройшла 6 листопада, коли американці обирали новий склад Конгресу, і тривала ще близько доби після, коли відбувався підрахунок голосів.

Ще однією частиною операції американського кіберкомандування стала розсилка повідомлень "тролів, а також хакерам, які працюють на російську військову розвідку ГРУ". Раніше про ці розсилки повідомляла газета The New York Times. За даними джерел The Washington Post, американські кіберспеціалісти розсилали електронні повідомлення в додатках і спливаючих банерах починаючи з жовтня 2018 року, щоб оповістити хакерів, що США відомі їхні справжні імена і інтернет-псевдоніми.

Над гарантуванням безпеки виборів у США працювали не тільки в кіберкомандуванні, але й в міністерстві внутрішньої безпеки США, держдепартаменті та в Мін'юсті США, а також у ФБР, зазначає газета.

Американські ЗМІ називають "Агентство інтернет-досліджень" "фабрикою тролів". "Агентство інтернет-досліджень" фігурує в розслідуванні спецпрокурора США з "російської справи" Роберта Мюллера, воно внесено до санкційних списків США за нібито втручання в американські президентські вибори 2016 року.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ