Події

"Нафтогаз" має намір поскаржитися до ЄК на антиконкурентну політику "Газпрому"

НАК "Нафтогаз України" має намір подати скаргу до Європейської комісії на російський "Газпром" за антиконкурентну політику, заявив виконавчий директор НАК Юрій Вітренко.

"Ми віримо, що в Європі домінує верховенство права, що там є робоча судова система, і це підтвердили наші перемоги в Стокгольмському арбітражі. Ми маємо намір наслідувати цей приклад і рішуче налаштовані звернути увагу ЄС на незаконну практику "Газпрому", - сказав він під час круглого столу в Європейському політичному центрі (EPC) у Брюсселі у вівторок.

Ю.Вітренко уточнив, що НАК має намір подати скаргу до Європейської комісії щодо порушення російською компанією законодавства ЄС про захист конкуренції. Відповідну скаргу буде подано до кінця квітня поточного року.

Як повідомлялося, в лютому 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" про порушення контрактних зобов'язань із транзиту російського газу територією України. Суд зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" $4,63 млрд за недопоставку узгодженого обсягу газу для транзиту.

За підсумками двох арбітражних суперечок між компаніями на поставку і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК $2,56 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ