Події

Венесуельці закуповують бензин для генераторів через відсутність стабільного енергопостачання

Довгі черги на автозаправних станціях сформувалися в суботу вранці в містах Венесуели - люди закуповують паливо для генераторів в умовах триваючих проблем з функціонуванням електроенергетичної системи країни, пише латиноамериканська преса.

Крім того, багато людей збираються біля спеціальних зарядних установок на сонячних батареях, розрахованих на підзарядку мобільних телефонів і комп'ютерів.

Не працює аеропорт, усі рейси скасовано. Згідно з даними служби моніторингу за літаками цивільної авіації, в повітряному просторі Венесуели зараз знаходяться поодинокі літаки.

Не функціонує метро Каракаса, яке щодня перевозить близько двох мільйонів пасажирів. Закриті магазини.

Найскладніша ситуація в лікарнях. У тих лікувальних установах, де є генератори, їх використовують лише в невідкладних випадках. Часто персонал змушений використовувати ручні або механічні пристосування.

Водночас стільниковий зв'язок і інтернет продовжують працювати відносно стабільно.

Раніше повідомлялося про часткове відновлення енергопостачання в деяких районах Каракаса, однак на більшій частині території країни проблеми з функціонуванням електросистем тривають.

Масове відключення електроенергії в Венесуелі торкнулося і бразильського штату Рорайма, енергопостачання якого наполовину забезпечує венесуельська ГЕС "Гурі", на якій вийшла з ладу система автоматичного контролю.

Влада Венесуели заявила, що причиною масштабного відключення електроенергії стала кібератака. При цьому вона висловила думку, що ця атака була проведена з території США.

Опозиція звинувачує в тому, що сталося, владу, заявляючи про погану організацію господарювання.

Очікується, що в ситуації, що склалась, в Каракасі й інших містах відбудуться дві масові акції. Своїх прихильників на вулиці закликають вийти і влада, і опозиція. У столиці значно посилені заходи безпеки.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ