Події

Природний газ в школи Чернігівщини продавали за завищеними цінами

Ніжинською місцевою прокуратурою за результатами моніторингу єдиного веб-порталу використання бюджетних коштів "Edata" і системи державних закупівель "Prozorro" виявлено порушення законодавства при здійсненні закупівель природного газу за бюджетні кошти, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

"Відділом освіти однієї з місцевих рад у вересні минулого року укладено договір на постачання природного газу для опалення шкіл. Надалі підписано чотири додаткових угоди, згідно з якими ціну за одиницю товару збільшили на 10%," - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті прокуратури Чернігівської області в понеділок.

Було встановлено, що коливання ціни товару при укладанні трьох додаткових угод суперечить вимогам українського законодавства. Збільшення ціни за постачання природного газу належним чином не обґрунтоване і документально не підтверджене.

"Прокуратура звернулася до Господарського суду Чернігівської області з позовом про визнання цих угод недійсними, та стягнення коштів, зайво отриманих в результаті їх укладення," - підсумували в прокуратурі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ