Події

Керівник САП допускає, що Ситник знав щодо потурання НАБУ незаконним схемам в оборонному комплексі

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляє, що не може отримати від НАБУ матеріали про корупцію в оборонному комплексі, і допускає, що директор Бюро Артем Ситник був в курсі участі його підлеглих у незаконних схемах.

У ніч на п'ятницю в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1 + 1 Н.Холодницький визнав, що справа, в якій фігурувало підприємство "Оптимумспецдеталь", стала "провалом в процесуальному керівництві".

Він із жалем констатував, що прокурори САП не знали про існування 87 сторінок листування фігурантів оборонного скандалу. "Дедалі ці матеріали загубилися в стінах НАБУ (після того, як військова прокуратура передала їх в Бюро - ІФ) - я не знаю ... ми не можемо проконтролювати, коли матеріали фізично ховають від прокурорів", - сказав він.

Н.Холодницький додав: "Сьогодні вже дев'ята доба, як я не можу домогтися від керівництва НАБУ інформації, де ці матеріали, яким був їхній рух".

Відповідаючи на питання про те, чи міг знати директор НАБУ про те, що його співробітники покривають незаконні схеми в оборонному комплексі, Н.Холодницький сказав: "це моя думка, яка має бути перевірена ДБР. Я вважаю, що знав".

На запитання ведучої про те, чи може до виборів президента САП сказати, чи міг бути причетний президент України Петро Порошенко до незаконних схем в оборонному комплексі, Н.Холодницький сказав: "Я зможу сказати це до виборів у разі, якщо у мене будуть усі належні докази".

Крім цього, керівник САП заявив, що не можна доручати розслідування корупційного скандалу НАБУ, коли його співробітники самі можуть бути до цього причетними. За словами Н.Холодницького, розслідуванням подібних злочинів за законодавством не може займатися інший орган, окрім антикорупційного, тому прокурори САП самі будуть проводити розслідування із залученням оперативних можливостей інших правоохоронних структур.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ