15:55 15.03.2019

В Україні на 40 діб заарештували громадянина США, якого розшукують за організацію великого наркокартелю

2 хв читати

За клопотанням прокуратури м. Києва суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину США, який перебував у розшуку за організацію великого наркокартелю з використанням популярних месенджерів і соціальних мереж.

"За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 суд застосував екстрадиційний арешт строком на 40 діб до громадянина Сполучених Штатів Америки, який перебуває в міжнародному розшуку за обвинуваченням в управлінні потужною злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин із використанням популярних месенджерів і соціальних мереж", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва у п'ятницю.

Зазначається, що 34-річного чоловіка затримали 12 березня 2019 року в Києві співробітники СБУ спільно з департаментом міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури.

Крім того, водночас в Ізраїлі було проведено масштабну спецоперацію з викриття та затримання інших учасників наркокартелю.

"Відповідно до постанови суду затриманий у Києві громадянин США перебуватиме під вартою в Київському слідчому ізоляторі до вирішення питання про його екстрадицію за запитом компетентних органів держави Ізраїль", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 березня співробітники Головного управління боротьби з корупцією і оргзлочинністю Служби безпеки України спільно з поліцією Ізраїлю блокували діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі інтернет-торгівлі наркотиками.

12 березня на підставі клопотання про міжнародну допомогу українські правоохоронці затримали главу наркокартелю в Києві, куди він прибув для налагодження "бізнес-зв'язків" із представниками місцевих кримінальних кіл.

Пізніше в посольстві Ізраїлю в Україні підтвердили затримання в Києві глави ізраїльської кримінальної мережі наркотрафіку.

Водночас в Ізраїлі затримали групу з 42 осіб, залучених до зазначеної кримінальної мережі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА