Події

У МВС України закликають місцеву владу утриматися від додаткових соцвиплат у передвиборний період

У Міністерстві внутрішніх справ України здивовані, що жоден із кандидатів у президенти не заявив про волонтерський характер виборчої кампанії, а також закликають місцеві органи влади утриматися від додаткових соцвиплат на цей період, оскільки це є одним з елементів підкупу виборців.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко на брифінгу в понеділок у Києві наголосив: "На сьогодні жоден із кандидатів у президенти України не звернувся до своїх прибічників і не сказав їм: "Дорогі друзі, в подальшому виборча кампанія відбуватиметься на волонтерських засадах. Даруйте, ми не дамо вам грошей, тому що це заборонено законом і забороняє наша совість".

За словами радника, той факт, що жоден із кандидатів у президенти не зробив такої заяви, означає "загрозу, до якої готова правоохоронна система: валізи з грошима стоять, можливо, в офісах політичних партій, стоять удома у конкретних організаторів виборчої кампанії та очікують свого слушного часу".

І.Варченко запевнив, що в таких випадках не вдасться "домовитися, щоб правоохоронці закрили на це очі".

"Тобто, ми готові до того, що є якась частина кандидатів у президенти, які спробують зіграти в таку гру. Ми реагуватимемо на кожен факт, про який стане відомо, незалежно від того, якого кандидата стосуватиметься ця інформація", - запевнив радник міністра.

І.Варченко також нагадав, що МВС має інформацію про факти підкупу виборців із використанням адмінресурсу у вигляді надання матеріальної, фінансової допомоги. У цьому контексті він наголосив, що в умовах виборчої кампанії така допомога має неоднозначний характер.

"Ми звертаємося до всіх органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні, які мають таку практику (соцвиплат): на час виборчої кампанії утриматися від того, щоб реалізувати такі проекти, за винятком тих випадків, коли кошти потрібні невідкладно на рятування життя або здоров'я громадянина", - сказав І.Варченко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ