16:25 18.03.2019

Вишинського 14 березня доправили з Херсона до Лук'янівського СІЗО Києва, де тримають у поганих умовах

2 хв читати
Вишинського 14 березня доправили з Херсона до Лук'янівського СІЗО Києва, де тримають у поганих умовах

Керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, що перебуває під арештом, 14 березня етапували до Києва з Херсона через Одесу.

"Він уже чотири дні перебуває в камері разом з іще кількома ув'язненими, в дуже поганих умовах. У камері немає електрики, поламані місця для сну - так звані шконки, не видано матраци", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" його адвокат Андрій Доманський.

З огляду на це адвокат має намір звернутися до уповноваженого Верховної Ради з прав людини, оскільки, на його думку, К.Вишинський перебуває в умовах, які не відповідають міжнародним стандартам тримання.

"Тим паче, зовсім нещодавно Лук'янівське СІЗО хвалилося своїми ніби європейськими стандартами, але ми бачимо на прикладі Кирила Вишинського, що такі стандарти не витримуються", - зазначав А.Доманський.

Адвокат зауважив, що К.Вишинського доставили в Київ для участі 20 березня в засіданні Касаційного кримінального суду Верховного Суду України за скаргою на незаконність його затримання в травні 2018 року.

Потім, 26 березня, Подільський районний суд Києва почне розглядати обвинувальний акт стосовно К.Вишинського, який прокуратура АР Крим направила до суду 6 березня.

Як повідомлялося, 15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві К.Вишинського. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости Украина" в Києві. К.Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня К.Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів продовжував К.Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА