Події

До трьох осіб зросла кількість жертв стрільби в Утрехті

Мер нідерландського міста Утрехт Ян ван Занен заявив про щонайменше трьох загиблих унаслідок стрілянини в трамваї в місті, інформує в понеділок інтернет-портал британської газети The Guardian.

Раніше повідомлялося про одного загиблого, а також дев'ятьох постраждалих.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що поліція та прокуратура розслідують трагедію, що сталася.

"Сьогодні наша країна зазнала атаки в Утрехті. Поліцейські та прокуратура розслідують подію", - сказав М.Рютте на прес-конференції.

За даними видання, правоохоронці продовжують шукати підозрюваного в стрільбі 37-річного уродженця Туреччини Гекмана Таніса.

Його особу було встановлено завдяки камерам відеоспостереження. Співробітники правоохоронних органів шукають очевидців, які могли б надати додаткову інформацію про підозрюваного.

Турецька газета "Гюррієт", у свою чергу, повідомляє, що Г.Таніс раніше брав участь у бойових діях у Чеченській Республіці РФ. Крім того, його заарештовували кілька років тому за причетність до терористичного угруповання "Ісламська Держава" (ІД).

"Його заарештовували за ймовірні зв'язки з ІД кілька років тому, проте потім його відпустили на свободу", - наводить видання слова неназваного джерела.

Раніше в понеділок стало відомо про те, що чоловік відкрив стрільбу в трамваї в Утрехті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ