Події

Завершено досудове розслідування за фактом отримання столичними поліцейськими хабара в $50 тис. - НАБУ

Співробітникам Головного управління Національної поліції в місті Києві повідомлено про завершення досудового розслідування за фактом отримання ними неправомірної вигоди в розмірі $50 тис., повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

"16 березня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили трьом співробітникам Головного управління Національної поліції у місті Києві про завершення досудового розслідування за фактом одержання ними неправомірної вигоди у розмірі $50 тис.", - зазначається в повідомленні на сторінці бюро у Facebook у понеділок.

В інформації уточнюється, що йдеться про двох слідчих слідчого відділу Подільського управління поліції в ГУНП у м. Києві та оперуповноваженого Управління протидії наркозлочинності в ГУНП в м. Києві. Дії всіх осіб кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) КК України. Підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

Детективи НАБУ з'ясували, що з кінця вересня 2018 слідчі Нацполіції разом із оперуповноваженим вимагали від громадянина, який мав статус підозрюваного в розслідуваному ними кримінальному провадженні за фактом збуту прекурсорів неправомірну вигоду в розмірі $50 тис. Інакше вони погрожували вчинити дії, пов'язані з обмеженням прав, свобод і законних інтересів підозрюваного - "внести до суду клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою; притягнути до кримінальної відповідальності за нібито ст. 306 КК України, іншими епізодами неправомірної діяльності; розпочати кримінальне переслідування за вчинення подальшої діяльності, пов'язаної зі збутом наркотиків".

У НАБУ нагадали, що в жовтні 2018 року слідчих Нацполіції та оперуповноваженого було затримано за вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах. Про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України, правоохоронцям повідомили співробітники СБУ та Військової прокуратури, які тоді розслідували справу. У листопаді 2018 року підслідність у ній визначили за детективами Національного бюро.

У свою чергу детективи НАБУ встановили, що підозрювані правоохоронці отримали неправомірну вигоду, що є більш тяжким злочином. Отже, на підставі зібраних доказів 15-16 березня 2019 їм повідомили про зміну раніше повідомленої підозри - про вчинення злочину, кваліфікованого за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) КК України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ