Події

Указ Порошенка про застосування розширеного санкційного списку проти юридичних і фізосіб набув чинності

Указ президента України Петра Порошенка №82/2019 про введення в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) від 19 березня 2019 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" набув чинності.

Текст указу глави Української держави опубліковано в парламентській газеті "Голос України", він набув чинності в четвер, 21 березня.

Як повідомлялося, президент України П.Порошенко 20 березня своїм указом №82/2019 ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 19 березня 2019 року "Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Наразі санкції застосовано до 294 юридичних і 848 фізичних осіб.

До санкційних списків входять фізичні та юридичні особи, залучені до процесу будівництва транспортного переходу через Керченську протоку; причетні до збройного нападу та захоплення українських військових катерів, а також до незаконного утримування українських моряків; ті, які організовували та сприяли проведенню псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, Кримського півострова; демонстративно порушували українське законодавство щодо в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію українського Криму; які розповсюджують видавничу продукцію антиукраїнського змісту; ті, хто незаконно отримав і використовує музейне зібрання, що належить Україні.

РНБО України також упровадила обмежувальні заходи до окремих фізичних і юридичних осіб, до яких застосували санкції ЄС, США і Канада. Крім цього, на підставі пропозицій НБУ продовжено санкції до чотирьох банків із капіталом держави-агресора.

Згідно з оприлюдненим на сайті президента України указом, він набуває чинності від дня його опублікування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ