19:55 21.03.2019

Апеляційний суд залишив без змін рішення про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради

2 хв читати
Апеляційний суд залишив без змін рішення про відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради

Київський апеляційний суд у четвер розглянув апеляційні скарги захисту підозрюваного в організації вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера, відстороненого до 6 квітня від посади голови Херсонської обласної ради, і залишив їх без задоволення.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду Києва від 6 березня 2019 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту - без задоволення", - повідомила прес-служба Київського апеляційного суду.

Як повідомлялося, 6 березня Шевченківський райсуд Києва на місяць, до 6 квітня, відсторонив від посади голови Херсонської облради В.Мангера, частково задовольнивши клопотання прокурора, який наполягав на відстороненні від посади на два місяці. Захист подав апеляційні скарги.

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

Батько загиблої Віктор Гандзюк на засіданні тимчасової слідчої комісії висловив сподівання, що партії "Блок Петра Порошенка" та "Батьківщина" припинять політичну співпрацю з членами цих партій із Херсонської обласної ради і державної обласної адміністрації, які співпрацюють з підозрюваним в організації вбивства його дочки. За словами В.Гандзюка, з цим підозрюваним співпрацює, зокрема, голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" В.Мангер.

31 січня 2019 року В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він наголосив, що вважає обвинувачення на свою адресу у зв'язку із справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними.

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк. 15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 березня (на 16 днів) із правом внесення застави у розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того самого дня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

4 березня Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити термін дії зобов'язань, покладених на В.Мангера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА