19:36 22.03.2019

У астронавтів США виникли проблеми під час роботи у відкритому космосі

2 хв читати
У астронавтів США виникли проблеми під час роботи у відкритому космосі

Під час виходу в п'ятницю у відкритий космос з борту Міжнародної космічної станції (МКС) у американських астронавтів виникли технічні проблеми в ході монтажу одного з нових акумуляторів для сонячних батарей, повідомило Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

За наявними даними, через гвинт, який застряг, їм деякий час не вдавалося відкрутити одну з адаптерних панелей для підключення акумулятора, що зберігалася на зовнішній складській платформі МКС.

За словами астронавтів, після кількох безрезультатних спроб їм довелося з силою відкрутити панель.

Після успішного відділення панелі астронавти продовжили монтаж третього і останнього в рамках завдання акумулятора на опорному сегменті P4 ферми МКС, до якої кріпиться пара сонячних панелей.

Як повідомлялося, в п'ятницю американські астронавти вийшли в космос з борту Міжнародної космічної станції (МКС) для заміни старих нікель-водневих акумуляторів на нові більш потужні літіє-іонні акумулятори.

Це перший вихід членів екіпажу МКС у відкритий космос в поточному році і 214-й в історії станції. Астронавти Ен Макклейн і Нік Хейг вирушили за межі станції з американського шлюзу Quest о 15:05. Під час 6,5-годинного виходу в космос вони мали встановити три нових акумулятора на зовнішній стороні МКС.

Нові акумулятори були доставлені на МКС у вересні минулого року сьомим за рахунком японським вантажним кораблем H-II Transfer Vehicle (скор. - HTV-7).

Оновлення системи енергопостачання станції почалося ще в січні 2017 року, коли під час двох виходів у космос астронавти встановили шість таких акумуляторів. Відпрацьовані акумуляторні блоки надалі будуть за допомогою механічної руки-маніпулятора Canadarm-2 перенесені на японський вантажний корабель, який при сходженні з орбіти згорить у щільних шарах атмосфери.

Після завершення монтажу нових акумуляторів, термін служби яких становить 10 років, вони будуть заряджатися від сонячних батарей МКС, передаючи станції енергію в ті періоди часу, коли вона знаходиться в тіні Сонця.

За повідомленням NASA, 29 березня планується також здійснити перший в історії вихід у відкритий космос з МКС за участю одних тільки жінок-астронавтів - американок Ен Макклейн і Христини Кох, які продовжать монтаж нових більш енергоємних акумуляторів для сонячних панелей станції.

Ще один вихід у космос членів екіпажу МКС намічений на 8 квітня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА