15:35 23.03.2019

Марш на підтримку другого референдуму щодо Brexit проходить у Лондоні

2 хв читати
Марш на підтримку другого референдуму щодо Brexit проходить у Лондоні

У Лондоні розпочався марш, учасники якого вимагають від британського уряду надати громадянам право вирішити долю Brexit і провести повторний референдум з цього питання, повідомляють в суботу місцеві ЗМІ.

Учасники акції рухаються з вулиці Парк-Лейн у напрямку британського парламенту.

Акція проходить під гаслом "надайте угоду щодо Brexit народу". Її організатори заявляють, що у них є тільки одна вимога: надати останнє слово щодо Brexit підданим Великої Британії.

Організатори маршу, активістська група People's Vote, раніше заявила, що на своєму заході вона планує об'єднати прихильників Brexit і його супротивників. Водночас, наголошують ЗМІ, підтримку ця група отримує переважно від прихильників збереження членства Великої Британії в ЄС.

Очікується, що до протестувальників звернеться перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, мер Лондона Садік Хан, а також деякі британські політики.

Аналогічні акція протесту в жовтні 2018 року зібрала 700 тис. учасників.

Наступного тижня, як очікується, в британському парламенті відбудеться голосування щодо Brexit. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей наголошувала, що голосування відбудеться, тільки якщо вона побачить, що депутати готові підтримати угоду щодо Brexit.

Якщо британські депутати підтримають угоду, то Велика Британія залишить ЄС 22 травня. Якщо проголосують проти угоди, то до 12 квітня Т.Мей повинна буде вирішити, як події розвиватимуться далі. Британія може обрати один із кількох варіантів: попросити у ЄС чергове продовження термінів Brexit, вийти з ЄС без угоди або ж припинити дію статті 50 Лісабонського договору, яка ініціювала Brexit.

На тлі нестабільної ситуації щодо Brexit, петиція на підтримку відмови від виходу Великої Британії з ЄС набрала близько 4 млн підписів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА