Події

Демократи вимагають оприлюднити доповідь Мюллера

Демократи обвинуватили генпрокурора США Вільяма Барра в тому, що він помістив свій висновок про невинуватість Д. Трампа в перешкоджанні правосуддю в доповідь Мюллера про розслідування передбачуваної участі Росії в президентських виборах США в 2016 році і закликали зробити документ доступним для громадськості.

"Цензурувати короткий виклад від особисто призначеного охоронця Трампа неприйнятно. Барр тримає руку на пульсі, щоб захистити Трампа. Повну доповідь потрібно опублікувати негайно", - заявив член палати представників США Білл Паскрелл.

Він зазначив, що з першого дня Д.Трамп перешкоджав розслідуванню Мюллера і відмовився співпрацювати зі спецпрокурором.

"Кілька його (Д. Трампа - ІФ) помічників були засудженими. Якщо генпрокурор Трампа не притягатиме його до відповідальності за злочини, Конгрес повинен розслідувати це", - продовжив демократ.

Також закликали опублікувати повну доповідь і інші демократи.

"Американська громадськість заслуговує повного звіту і висновків з розслідування Мюллера негайно - а не тільки внутрішнього резюме від чиновника адміністрації Трампа", - написав сенатор Корі Букер в Twitter.

Голова Судового комітету палати представників США Джеррольд Надлер, зі свого боку, заявив, що його комітет має намір викликати В.Барра для надання свідчень.

"У світлі тих самих розбіжностей і прийняття остаточного рішення в Міністерстві юстиції після доповіді спеціального адвоката, де Мюллер не виправдав президента, ми викличемо Генерального прокурора Барра для надання свідчень перед судовою палатою в найближчому майбутньому", - сказав він.

Раніше генпрокурор США Вільям Барр в направленому в Конгрес листі з основними висновками про доповідь Мюллера заявив, що розслідування спецпрокурора не знайшло змови або координації президента США Дональда Трампа або його команди з Росією на американських виборах 2016 року.

Він також зазначив, що сам Р.Мюллер не зміг зробити висновків про те, чи перешкоджав Д.Трамп правосуддю, однак В.Барр зробив висновок про невинуватість Д. Трампа після розгляду доповіді спецпрокурора.

"Після розгляду остаточної доповіді спеціального прокурора з цих питань; консультацій з посадовими особами Департаменту, включаючи канцелярію юрисконсульта і, керуючись принципами федерального обвинувачення, завдяки яким приймаються рішення про пред'явлення обвинувачень, заступник генерального прокурора Рід Розенстайн і я дійшли висновку, що доказів, розроблених під час розслідування спеціального прокурора недостатньо, щоб встановити, що президент перешкоджав правосуддю", - випливає з листа В.Барра.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ