16:26 25.03.2019

Розшукуваним в Україні екс-керівникам "Укрспецекспорту", які у 2012-14 рр. заволоділи майже $24 млн, оголошено нову підозру

2 хв читати
Розшукуваним в Україні екс-керівникам "Укрспецекспорту", які у 2012-14 рр. заволоділи майже $24 млн, оголошено нову підозру

Головна військова прокуратура Генпрокуратури України в понеділок повідомила про підозру у скоєнні злочину колишнім керівникам держкомпанії "Укрспецекспорт", які протягом 2010-2012 рр. шляхом зловживання службовим становищем заволоділи грошовими коштами на суму $23млн 870 тис. 458.

Як повідомляє в понеділок на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган, екс-керівники "Укрспецекспорту" протягом 2010-2012 рр. шляхом зловживання службовим становищем з метою виняткового забезпечення документального оформлення фіктивних господарських відносин і протиправного перерахування грошових коштів без виконання будь-яких робіт і послуг ДК "Укрспецекспорт" за зовнішньоекономічними контрактами заволоділи грошовими коштами на суму, яка на момент скоєння злочину, згідно з офіційним курсом НБУ, становила 190 млн 62 тис. 578 грн.

"Враховуючи, що ці особи переховуються від органу досудового розслідування, їх оголошено в розшук, при цьому, за постановами інших органів досудового розслідування, підозрювані також перебувають у розшуку за вчинення корисливих злочинів", - уточнила прес-секретар.

Водночас, додала Л.Сарган, у період реалізації злочинного плану щодо заволодіння зазначеними коштами, "одного з підозрюваних, колишнього керівника ДК "Укрспецекспорт" було призначено на посаду керівника ДК "Укроборонпром", а в подальшому - міністром оборони України", - написала вона.

Прес-секретар генпрокурора нагадала, що Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Л.Сарган не повідомила імен, прізвищ і кількості екс-керівників "Укрспецекспорту", яким було повідомлено про підозру.

Водночас у зазначений час і зазначені посади обіймав Дмитро Саламатін, котрий у 2010 р. був генеральним директором ДК "Укрспецекспорт", у 2011-2012-му - гендиректором ДК "Укроборонпром", а з 8 лютого по 24 грудня 2012 року - міністром оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА