08:31 16.04.2019

Савченко та Рубана звільнили з-під варти, оскільки не було продовжено термін їхнього арешту

2 хв читати

Народного депутата України Надію Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звільнили з-під варти в залі Броварського міськрайонного суду Київської області, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня збіг термін їх тримання під вартою, який не було продовжено.

Відповідне рішення суд ухвалив у ніч із понеділка на вівторок.

Як відомо, правоохоронні органи підозрюють Н.Савченко в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або скидання конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористської групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вона перебувала під вартою з 23 березня 2018 року.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України. 9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував його.

В.Рубана підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

25 лютого Верховний Суд України ухвалив рішення, згідно з яким справу Савченко-Рубана мали розглядати в Солом’янському райсуді Києва.

26 березня колегія суддів Солом’янського районного суду Києва задовольнила клопотання сторони захисту Н.Савченко та В.Рубана про відвід колегії, після чого справу передали до Київського апеляційного суду для визначення підсудності справи в іншому суді.

29 березня Київський апеляційний суд направив до Верховного Суду обвинувальний акт у справі Савченко-Рубана для визначення підсудності. Але 3 квітня Верховний Суд повернув до Київського апеляційного суду обвинувальний акт у цій справі.

Київський апеляційний суд направив справу до Дарницького районного суду Києва. Але 11 квітня Дарницький райсуд задовольнив заяву адвоката В.Рубана Валентина Рибіна про відвід колегії суддів, і справу знову було направлено до Київського апеляційного суду.

12 квітня Київський апеляційний суд направив справу Савченко-Рубана до Броварського міськрайонного суду Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА