Події

Суд заарештував екс-нардепа Крючкова на 45 діб з альтернативою застави в 7 млн грн

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому народному депутату, керівнику компанії "Енергомережа" Дмитру Крючкову у вигляді тримання під вартою на 45 діб з альтернативою застави в сумі 7 млн грн, повідомляє громадська організація "Центр протидії корупції" (ЦПК).

"Солом'янський районний суд Києва призначив Дмитру Крючкову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 45 днів із правом внесення застави розміром 7 млн грн", - ідеться в повідомленні "ЦПК" у мікроблозі у Twitter.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Д.Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" І.Кононенка.

Д.Крючкова підозрюють у завданні шкоди державі на суму понад 346 млн грн (ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст.364 Кримінального кодексу України).

Його затримали в Німеччині 14 липня 2018 року, але незабаром випустили під заставу. Проте згодом Д.Крючков погодився на процедуру екстрадиції та знову був ув'язнений. НАБУ повідомило про підготовку пакета документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну.

Заступник генпрокурора Євген Єнін 29 березня 2019 року повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Генеральна прокуратура направила запит до Німеччини на екстрадицію Д.Крючкова.

15 квітня детективи НАБУ в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) затримали екстрадируваного в Україну з Німеччини Д.Крючкова.

Д.Крючков у уді заявив, що директор НАБУ Артем Ситник отримував від компанії "Енергомережа" хабара.

Державне бюро розслідувань (ДБР) 16 квітня розпочало досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом одержання директором Національного антикорупційного бюро України А.Ситником неправомірної вигоди в особливо великому розмірі від Д.Крючкова та інших невстановлених осіб.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ