Події

ПриватБанк не зупиниться у своєму прагненні домогтися справедливості - голова наглядової ради банку

Незалежно від того, хто переможе в президентських перегонах, ПриватБанк не зупиниться у своєму прагненні домогтися справедливості, заявив глава наглядової ради банку Енгін Акчакоча.

"Як глава наглядової ради ПриватБанку, я впевнено заявляю, що незалежно від того, хто переможе на президентських перегонах, банк не зупиниться у своєму прагненні домогтися справедливості. Ми послідовно і наполегливо обстоюємо наші позиції в судах", - написав він у своїй колонці у виданні "Дзеркало тижня".

За його словами, незалежну наглядову раду ПриватБанку було створено для захисту інтересів акціонерів і вкладників банку.

"Один із головних пріоритетів наглядової ради полягає в тому, щоб повернути майже 160 млрд грн, якими змучена війною країна докапіталізувала банк перед обличчям краху економіки...Ми не закриваємо очей, не спускаємо на гальмах важливі питання, і не миримося з "телефонним" правом. Саме для того, щоб протистояти таким ризикам і було перезавантажено систему корпоративного управління в ПриватБанку", - наголосив глава наглядової ради банку.

За його словами, стратегія реалізації цієї мети має два вектори. По-перше, слід максимізувати ринкову вартість банку і вигідно продати його надійному інвестору до 2022 року. По-друге, не менш важливо повернути гроші, виведені з банку колишніми власниками. Більше двох років банк виступає проти колишніх акціонерів в українських і міжнародних судах, вимагаючи відшкодування збитків, сума яких сягає мільярдів доларів. На сьогодні налічується понад тисяча судових проваджень в Україні та світі.

За словами Е.Акчакоча, ПриватБанк - один із кращих прикладів успіху реформ у державному секторі в Україні.

"Серед найпомітніших досягнень ПриватБанку - не лише відновлення в статусі прибуткового банку України. Банк зберіг і розвинув свій інноваційний потенціал, впровадив міжнародні стандарти фінансової звітності та більш ефективну систему управління ризиками. Менеджмент і співробітники банку виконали фантастичну роботу із трансформації установи лише за два роки", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ