08:40 20.04.2019

Запуск вантажного корабля Dragon до МКС перенесли

2 хв читати
Запуск вантажного корабля Dragon до МКС перенесли

Черговий вантажний космічний корабель Dragon американської компанії SpaceX планується відправити до Міжнародної космічної станції (МКС) 30 квітня, повідомило Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Спочатку запуск американської "вантажівки" мав відбутися 25 квітня, потім він був перенесений на добу.

Американське космічне агентство зазначило, що "корабель Dragon і ракета-носій Falcon 9 були готові і до більш раннього запуску, однак 30 квітня є найбільш прийнятною датою як для NASA, так і для компанії SpaceX у зв'язку обмеженими можливостями МКС і орбітальної механіки".

"Запуск космічного корабля Dragon компанії SpaceX планується здійснити 30 квітня о 04:22 за східно-американським часом ракетою-носієм Falcon 9 з 40-го космічного стартового комплексу на авіабазі Кейп-Канаверал у Флориді", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що компанія SpaceX скористається цим проміжком часу для проведення додаткових перевірок систем корабля перед майбутнім запуском.

Стиковка корабля з МКС здійснюватиметься шляхом захоплення "вантажівки" дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 МКС і подальшим приєднанням його до американського сегменту станції - модуля Harmony. У складі МКС корабель Dragon пробуде протягом місяця.

Це буде вже 17-а місія вантажного космічного корабля Dragon до МКС у рамках комерційного контракту NASA з компанією SpaceX з постачання станції.

Як повідомляло NASA, в п'ятницю з МКС успішно зістикувався виведений на орбіту Землі американський вантажний космічний корабель Cygnus.

Cygnus доставив на МКС близько 3,5 тонн вантажу, зокрема продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень. Він уперше привіз на МКС живі організми - 40 лабораторних мишей, а також міні-робота Astro B, який використовуватиметься для допомоги екіпажу при проведенні різних експериментів.

Вантажний корабель запущений на орбіту ракетою-носієм Antares, яка стартувала в середу з космодрому Воллопс у штаті Вірджинія. Запуск здійснено в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель.

Наразі екіпаж МКС складається з американських астронавтів Енн Макклейн, Христини Кох, Ніка Хейга, російських космонавтів Олега Кононенка і Олексія Овчиніна і канадського астронавта Давида Сен-Жака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА