Події

Один український військовий загинув, ще одного поранено внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі

На Донбасі з початку вівторка станом на 18:00 бойовики сім разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

"З початку доби ворог сім разів порушив режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперського зброї", - зазначено у зведенні прес-центру ООС на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" незаконні збройні формування шість разів обстріляли позиції українських підрозділів. Так, із 120 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів були обстріляні позиції українських військових поблизу с. Гнутове; з 82 мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - двічі поблизу населеного пункту Верхньоторецьке; з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля міста Мар'їнка; зі станкових протитанкових гранатометів - біля н.п. Гранітне; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу н.п. Піски.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики з автоматичної стрілецької та снайперської зброї обстріляли позиції об'єднаних сил у н.п. Південне.

"Унаслідок обстрілу один військовослужбовець об'єднаних сил загинув, ще один український захисник дістав поранення", - зазначено в звіті.

На ворожі провокації підрозділи ООС надали адекватну відповідь. Втрати бойовиків уточнюють. Ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил залишається контрольованою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ