Події

Любомир Гузар став героєм дитячої книги

У Києві у вівторок відбулася презентація чергової книги серії "Видатні українці" - "Любомир Гузар", що розповідає про життя одного з визнаних моральних авторитетів сучасності, колишнього глави Української греко-католицької церкви кардинала Любомира Гузара.

"Любомир Гузар" із серії "Видатні українці" - це книга для дітей та батьків. У наших книгах є відмінна риса - після кожного розділу - є питання для обговорення...Для когось це буде закріпленням матеріалу, а для інших буде хорошою підказкою для спілкування зі своєю дитиною", - сказала директор видавництва мотиваційної літератури IPIO Ольга Іванова на презентації книги у вівторок у Києві.

Як зазначила автор книги "Любомир Гузар" Ольга Опанасенко, і дітям, і дорослим буде цікаво дізнатися про дитинство і життя видатного українця і чому Л.Гузара вважають моральним авторитетом безліч людей.

За словами О.Іванової, книга "Любомир Гузар" продається в інтернет-магазині і незабаром з'явиться у продажу в мережах магазинів "Ашан", "Новус," "Кеш&Керрі", в "Кнігарнi Є". "У всіх можливих спеціалізованих і не спеціалізованих магазинах ці книги будуть", - зазначила автор книги.

Вона також повідомила, що традиційно книга виходить накладом 1000 примірників, а потім зазвичай друкують ще додатково 2 3 тисячі примірників.

О.Іванова нагадала, що в серії "Видатні українці" вже вийшли книги "Роксолана", "Леонід Каденюк", "Валерій Лобановський", "Кузьма Скрябін".

"Зараз ми пишемо книгу" Марія Примаченко". Ця книга вже точно вийде. Решта наразі ще в проекті, не хочу їх називати, тому що конкуренція ... Нехай поки що це буде нашою таємницею", - наголосила директор видавництва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", О. Іванова передала частину примірників книги прес-секретарю Київської архиєпархії Української греко-католицької церкви, керівнику спільноти "Любомир Гузар" Андрію Боднаруку для благодійного Фонду "Карітас".

Верховний архієпископ-емерит Любомир (у миру Любомир Гузар, 26 лютого 1933 - 31 травень 2017) - єпископ Української греко-католицької церкви, кардинал Католицької Церкви; з 28 січня 2001 верховний архієпископ Львівський, з 25 серпня 2005 до 10 лютого 2011 верховний архієпископ Києво-Галицький - глава УГКЦ (пішов з посади глави Церкви після того, як Папа Римський Бенедикт XVI прийняв його відставку за станом здоров'я). Помер 31 травня 2017 р. на 85-му році життя після важкої і тривалої хвороби.

Л.Гузар був одним із визнаних моральних авторитетів сучасності, традиційно входив до сотні найвпливовіших людей України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ