Події

Нацрада анулювала ліцензії на мовлення "Lounge FM" та "Радіо Next" з групи "УМХ"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з рішенням П'ятого апеляційного адміністративного суду анулювала ліцензії на мовлення ТОВ "ТРК" Пілот-Україна "(FM-радіостанції "Lounge FM" та "Радіо Next"), йдеться в повідомленні регулятора у вівторок.

Згідно з ним, 18 квітня суд відмовив ТРК у задоволенні апеляційної скарги і залишив рішення суду першої інстанції без змін, таким чином задовольнивши позовні вимоги Нацради про анулювання ліцензій на мовлення цієї компанії.

Регулятор нагадує, що 5 жовтня 2017 року розглядав заяви про переоформлення ліцензій мовника ТРК "Пілот-Україна", який входив до групи "УМХ", і результати позапланових перевірок, і прийняв рішення звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензій на мовлення радіостанцій "Lounge FM" і "Радіо Next", отриманих у вересні 2015 року.

"Причиною такого рішення Національної ради стало недотримання мовником вимог законодавства щодо прозорості структури власності та несвоєчасне подання заяв про переоформлення ліцензій у зв'язку з її зміною", - вказує Нацрада.

Позовні вимоги регулятора були задоволені 13 грудня 2018 року рішенням Одеського окружного адміністративного суду. ТРК "Пілот-Україна" подала апеляційну скаргу.

До медіахолдингу УМХ, згідно з інформацією на його сайті, входять вісім радіостанцій - "Авторадіо", "Ретро FM", "Наше радіо", "Радіо П'ятниця", NRJ, "Джем FM", "Голос Столиці" і "Lounge FM".

Як повідомляв ресурс "Медіаняня" в червні минулого року, радіостанція "Радіо Next", що працює в Херсоні, Одесі, Миколаєві та Львові, ретранслювала іншу станцію холдингу - NRJ.

Виручка ТРК "Пілот-Україна" в 2017 році склала 0,86 млн грн., чистий прибуток - 0,015 млн грн. Інформація за 2018 рік відсутня.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ