15:43 15.05.2019

Депутату Київської облради повідомлено про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу, що належав загиблому в АТО добровольцю зі США,

2 хв читати
Депутату Київської облради повідомлено про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу, що належав загиблому в АТО добровольцю зі США,

Депутату Київської обласної ради Віталію Карлюку повідомлено про підозру в причетності до рейдерського захоплення агрокомплексу, який належав загиблому в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) добровольцю зі США (українського походження) Марку (Маркіяну) Паславському, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У резонансній справі про рейдерське заволодіння агрокомплексом "Русава-К", який належав загиблому в АТО добровольцю... Марку Паславському, оголошено підозру депутату Київської облради В.Карлюку", - написав генпрокурор на своїй сторінці у Facebook у середу.

Як повідомлялося, у квітні 2016 року прокуратура Київської області повідомила про підозру у скоєнні злочину й оголосила в міжнародний розшук колишнього учасника ТОВ "Русава-К", підозрюваного в незаконному заволодінні майном підприємства, засновником якого був загиблий в АТО доброволець, громадянин США українського походження Маркіян-Григорій Паславський (позивний "Марко").

За інформацією прокуратури, після смерті Паславського з'явилися нові власники агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Русава-К". Унаслідок таких незаконних дій були виведені зі складу засновників товариства власник 3% акцій і компанія-засновниця, представником якої був Паславський.

Крім того, за результатами проведення судово-технічної експертизи з’ясовано, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ "Русава-К" виготовлено й підписано вже після загибелі Паславського.

Паславський загинув 19 серпня 2014 року в Іловайську. Будучи громадянином США українського походження, він брав участь в антитерористичній операції у складі добровольчого батальйону "Донбас".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА