Події

Монетизація субсидій на оплату житлово-комунальних послуг почнеться з 1 жовтня

В Україні з 1 жовтня розпочинається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

"З першого жовтня 2019 року стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Згідно з ухваленим рішенням паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова та безготівкова", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, пільги в безготівковій формі призначатимуться всім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк.

За інформацією відомства, для цього АТ "Ощадбанк" буде вести у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків і коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг для кожного пільговика індивідуально.

Після цього "Ощадбанк" здійснюватиме переказ коштів на рахунки керуючих об'єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними і АТ "Ощадбанк".

"Такий механізм розроблений для забезпечення максимальної зручності категорій громадян, які мають право на пільгу і звикли не витрачати сили і час на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться, перш за все, про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і не бажають його міняти", - підкреслили в Мінсоцполітики.

Також зазначається, що пільги в готівковій формі будуть призначатимуться всім бажаючим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення, які будуть формувати щомісяця до 25 числа реєстри пільговиків для виплати пільг у готівковій формі та передавати їх Мінсоцполітики. Зі свого боку, Мінсоцполітики після обробки реєстрів буде відправляти їх в АТ "Ощадбанк" і переводити зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг.

"Таким чином, кошти будуть надходити на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку в будь-який час", - зазначили у відомстві.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ