Події

НАБУ не закривало справ, які стосуються Злочевського

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) не закрило жодного кримінального провадження, щодо екс-міністра екології України Миколи Злочевського, заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"На жаль, справа Злочевського - це також чергова маніпуляція з боку Генеральної прокуратури. Дійсно, частину справ, які стосувалися Злочевського, передали в НАБУ, і жодного рішення щодо їх закриття детективи НАБУ не приймали. Зараз ці провадження розслідуються, але прогнозувати наслідки цих розслідувань я не можу, тому що це залежить від того, яким чином відбуватиметься співпраця між детективами і прокурорами", - сказав Ситник журналістам у середу в Києві.

Як повідомлялося, Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року до квітня 2012 року.

В кінці 2014 року він залишив Україну, а в на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч.3 ст.368-2 КК).

Генпрокуратура розслідувала кілька кримінальних проваджень, фігурантом яких був М.Злочевський, і в 2015-2016 роках передала ці справи в НАБУ.

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій щодо президента цієї групи М.Злочевського і операційних компаній, що входять в Burisma Group.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в лютому 2018 року заявив, що Генпрокуратура не має стосунку до розслідування кримінальних проваджень, фігурантом яких був М.Злочевський, але готова сприяти антикорупційним органам у розслідуванні справ.

НАБУ повідомило, що розслідує кримінальне провадження про можливі зловживання в Мінекології у той період, коли його очолював М.Злочевський, отримали цю справу від Генпрокуратури за підслідністю в кінці 2015 року. За версією слідства, зловживання мали місце під час закупівлі Мінекології у 2011 році на кошти державного бюджету послуг з дистанційного зондування землі.

1 лютого 2018 року в ЗМІ з'явилася інформація, що М.Злочевський повернувся в Україну.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ