06:49 17.05.2019

Компанія SpaceX знову відклала запуск важкої ракети Falcon 9 з інтернет-супутниками

2 хв читати
Компанія SpaceX знову відклала запуск важкої ракети Falcon 9 з інтернет-супутниками

Заплановану на п'ятницю вранці повторну спробу запуску на орбіту важкої американської ракети-носія Falcon 9 з 60 міні-супутниками для створення глобальної мережі інтернет-покриття в рамках проекту Starlink відкладено, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"SpaceX відкладає запуск 60 супутників Starlink для поновлення їх програмного забезпечення і щоб ще раз усе ретельно перевірити", - йдеться в повідомленні.

Спочатку запуск з космодрому NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида повинен був відбутися ще в четвер уранці, проте він був перенесений на добу через сильні вітри у верхніх шарах атмосфери.

Наступну спробу запуску планується зробити через тиждень. Конкретну дату компанія SpaceX поки не називає.

Супутники Starlink є першим з планованих 12 тис. космічних апаратів даного типу для створення глобальної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Передбачається, що всі вони будуть виведені на орбіту після 2020 року. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Як повідомив власник компанії SpaceX Ілон Маск, для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість аналогічних запусків з 60 супутниками, які планується здійснити до кінця поточного року, а для середнього - 12 запусків.

SpaceX є однією з цілої низки компаній, які прагнуть розмістити на орбіті великі орбітальні угруповання супутників для забезпечення глобального інтернет-покриття. Серед них - OneWeb, Telesat, LeoSat і Amazon. Як повідомлялося, компанія OneWeb у лютому поточного року також вивела на орбіту перші шість супутників своєї власної системи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА