Події

Дружина Саакашвілі балотується в мери Зугдіді, сам екс-президент Грузії не вірить у чесність виборів і закликає опозицію діяти

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі не вірить у справедливість місцевих виборів в країні і закликав опозицію до протестних дій ще до висновку міжнародних спостерігачів.

"Дійсно, ми не збираємося опускати руки, дивитися з боку і сподіватися на висновки спостерігачів міжнародних організацій. Більше мені нема чого робить - чекати шість місяців чиїсь висновки", - заявив грузинський екс-президент на своїй сторінці в Facebook.

Він також закликав прихильників опозиційної партії "Єдиний національний рух" і опозиційного об'єднання "Сила в єдності" до активності на виборах, участь в яких як їхній кандидат на пост мера міста Зугдіді приймає його дружина Сандра Рулофс.

За його словами, висновок про справедливість голосування повинен зробити грузинський народ і діяти. "Я діятиму разом з грузинським народом. (...) Вони (влада) ці вибори вже програли, незважаючи на те, де і які результати оформлять", - сказав він.

Тим часом, представники "Грузинської мрії", коментуючи висловлювання Саакашвілі, звинуватили опозиційний "Єдиний національний рух" в провокації і спробі "повернутися до влади за всяку ціну".

"Із заяви Саакашвілі ще раз стало ясно те, що ми і так добре знали. Їх не цікавить воля грузинського народу, не цікавить верховенство закону і думка міжнародної спільноти, спостерігачів. (...) Їхня мета, влаштувати безлади в країні, чого вони не доб'ються", - сказав представник правлячої партії Созар Субарі.

Він припустив, що Саакашвілі, який в Грузії знаходиться в розшуку, шляхом заворушень сподівається повернутися на батьківщину.

"Рано чи пізно йому доведеться постати перед судом", - зазначив Субарі.

У Грузії проходять позачергові вибори мерів муніципалітетів Марнеулі, Зестафоні, Хуло, Чиатура і Зугдіді, а також проміжні вибори до низки органів місцевого самоврядування та до парламенту Грузії.

У парламент, зокрема, має бути обраний депутат від Мтацміндського округу Тбілісі, який займе місце, що звільнилося після обрання президентом Саломе Зурабішвілі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ