Події

Марш сексменшин під охороною поліції відбувся в Кишиневі

Марш солідарності сексуальних меншин відбувся у неділю в Кишиневі.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" з місця подій, нинішнього року марш пройшов під слоганом "Я в порядку". За оцінками організаторів, в ньому взяли участь близько 500 людей.

Вони несли прапори ЛГБТ-спільноти та плакати з написом: "Ми з собою в порядку, з ненавистю - ні!".

Безпеку учасників маршу забезпечували поліцейські, яких було в кілька разів більше, ніж маніфестантів.

Поліцейські здійснили небувалі заходи безпеки - перекрили близько 10 перехресть на всій протяжності маршруту. Тисячі поліцейських супроводжували учасників маршу, кордони поліцейських в захисному обмундируванні оточили колону з усіх боків.

Також було перекрито рух на всіх вулицях, що перетинають вулицю Бухарестську, а також на інших вулицях центральної частини Кишинева.

В кінці маршруту учасників маршу чекали автобуси. За словами організаторів, учасники маніфестації поїдуть "у безпечне місце".

Перед тим, як сідати в автобуси, учасники заходу подякували поліції і іноземним дипломатам, які взяли участь або підтримали захід.

"Цього року марш пройшов відмінно, на всьому наміченому маршруті. Дякуємо поліції за сприяння в проведеному заході. Ми з собою в порядку, з ненавистю - ні!", - заявила Анжеліка Фролова, виконавчий директор організації людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією "Гендер- док-М".

На перехрестях у центрі Кишинева і біля Палацу Республіки до маніфестантів намагалися прорватися представники православної спільноти, щоб перешкодити проведенню маршу. Кілька років поспіль представникам православної церкви вдавалося зірвати марш ЛГБТ-спільноти через два-три квартали. Цього разу, як і минулого року, поліцейські не допустили зіткнень опонентів.

Представники православної спільноти напередодні провели Марш на захист сімейних цінностей. У ньому взяли участь президент Молдови Ігор Додон з сім'єю і митрополит Кишинівський і Всієї Молдови Володимир. У неділю під патронажем президента на центральній площі Кишинева відбувся Фестиваль сім'ї.

Раніше митрополит засудив проведення маршу і зажадав від адміністрації Кишинева не дозволяти його.

Посольства низки зарубіжних країн в Кишиневі або акредитовані в Молдові виступили в п'ятницю зі спільною заявою з приводу Міжнародного дня проти гомофобії, висловивши підтримку молдавським представникам ЛГБТІ-спільноти.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ