08:57 20.05.2019

Google призупинила бізнес з Huawei

1 хв читати
Google призупинила бізнес з Huawei

Американська корпорація Google призупинила надання послуг і технічну підтримку китайської Huawei, повідомляє в понеділок газета Financial Times з посиланням на власні джерела.

Минулого тижня США прийняли рішення внести Huawei до списку компаній, поставки для яких з США можуть здійснюватися тільки на підставі спеціальних ліцензій. Американська влада вважає, що китайська компанія передає відомості органам держбезпеки КНР.

Huawei, другий найбільший у світі виробник смартфонів, використовує в них операційну систему Android від Google. Минулого року китайська компанія поставила на ринок 200 млн смартфонів.

Android є загальнодоступним ПЗ, але Huawei тепер не зможе отримувати різні послуги, що надаються партнерам самої Google.

При виробництві обладнання Huawei широко використовує також американські напівпровідники, вироблені Qualcomm, Intel і Broadcom. Загальний обсяг закупівель китайською компанією комплектуючих у США становить $ 11 млрд.

За повідомленнями ЗМІ, Huawei створила істотні запаси комплектуючих і вела роботу з пошуку альтернативних джерел поставок напівпровідників, а також розробляє власну операційну систему для смартфонів.

Виручка Huawei склала минулого року $ 105 млрд, прибуток перевищив $ 8 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА