20:45 20.05.2019

Зеленський сподівається на зустріч із Трампом найближчим часом

2 хв читати
Зеленський сподівається на зустріч із Трампом найближчим часом

Президент України Володимир Зеленський прийняв представників адміністрації Сполучених Штатів Америки та Конгресу США, які прибули до Києва для участі в офіційній церемонії інавгурації глави держави, й обговорив із ними питання реформ і протидії агресії РФ.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, Зеленський подякував американській стороні за лідерство в справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України та за допомогу в просуванні внутрішніх реформ. "США є потужним і дуже серйозним партнером для України насамперед у подоланні агресії Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі та в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога", - сказав він.

"Хотів би закликати вас, щоб США продовжували посилення санкцій проти РФ", - додав глава держави.

Зеленський також подякував США за допомогу у сфері безпеки.

Президент додав, що готовий втілювати прозорі, відкриті й демократичні реформи в Україні. "У нас є дуже гарний приклад – це ваша країна. Реформування України в цілому, в усіх галузях, відбуватиметься не після припинення вогню на Донбасі, а паралельно. Бо нам це потрібно. Ми хочемо стати європейською країною щодо цінностей і прозорості", - сказав він.

Зеленський подякував президенту США Дональду Трампу за привітання і висловив сподівання на зустріч найближчим часом.

Глава держави також наголосив на важливості подальшого комплексного розвитку українсько-американського стратегічного партнерства насамперед шляхом реалізації взаємовигідних програм співпраці в енергетичній сфері та поглиблення взаємодії у сфері безпеки.

З американської сторони у зустрічі взяли участь члени президентської делегації на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі - спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, сенатор США Рон Джонсон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА