18:29 21.05.2019

У середу відбудеться засідання суду у справі Червоненко проти Сироїд

2 хв читати

22 травня в Шевченківському районному суді Києва відбудеться судове засідання за позовом екс-міністра транспорту України Євгена Червоненка проти Віце-спікера, Оксани Сироїд. Сума позову становить 1 млн. грн. - в разі своєї перемоги, Червоненко планує перерахувати гроші в ОХМАТДИТ.

Судовий позов про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди був поданий Червоненко ще в 2018 році, проте Сироїд на засідання суду не приходила.

Конфлікт між політиками виник в 2018 році під час телевізійного ефіру на 112 каналі, де Сироїд і Червоненко обговорювали можливі перспективи впровадження проекту Hyperloop в Україні. Червоненко, котрий працював Міністром транспорту в уряді Тимошенко в 2005 році, досить критично відгукнувся про доцільність такого транспорту в Україні та розкритикував роботу міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Сироїд з жорсткою критикою Омеляна не погодилась і заявила: «У країні був би Hyperloop, якби не було таких корумпованих міністрів як Червоненко». Так само, в досить різкій формі, Віце-спікер заявила, що Червоненко, перебуваючи на посаді Міністра транспорту, передав структурам бізнесмена Ріната Ахметова якісь 20 тис. залізничних вагонів.

Червоненко був вкрай обурений заявами Сироїд, класифікував їх як наклеп, і заявив, що в будь-якій цивілізованій країні такі висловлювання вищого державного чиновника розглядалися б в суді. Червоненко, нагадав, що за 8 місяців його роботи в Міністерстві транспорту, надходження до державного бюджету вперше виросли на 312%, була добудована частина дороги Одеса-Київ, а транзит по СНД становив близько 5 мільярдів доларів.

За словами Червоненка, Оксана Сироїд, прийшла на інтерв'ю не підготовленою і не володіла «матчастиною», оскільки саме він почав кампанію по поверненню вагонів, переданих за часів Януковича структурам Ахметова та Кирпи. Всього «Укрзалізниці», під час роботи Червоненко Міністром транспорту, було повернуто понад 37 тисяч вагонів.

Через кілька днів після телевізійного ефіру, екс-міністр транспорту подав позов на Оксану Сироїд на суму 1 млн гривень. У прес-службі Червоненко заявили, що Сироїд не з'явилася ні на одне засідання суду і всіляко перешкоджала справі.

Чергове засідання суду відбудеться 22 травня в 14:30 в приміщенні Шевченківського районного суду м. Києва, за адресою вул. Дегтярівська, 31-а. Суддя - Притула Н.Г.

Цікаво, що Червоненко зобов'язався в разі задоволення позову, передати відсуджені 1 млн гривень відділенню онкологічного центру ОХМАТДИТ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА