Події

У НАТО схвалюють прихильність українського керівництва реформуванню Збройних сил

Глава Військового комітету НАТО Стюарт Піч (Stuart Peach) схвалює прихильність української влади продовжувати реформування Збройних сил України.

У середу в Брюсселі на прес-конференції після засідання Військового комітету, в якому взяв участь генерал Збройних сил України Віктор Муженко, звільнений з посади начальника Генерального штабу ЗСУ президентом України Володимиром Зеленським під час візиту до Брюсселя, Піч повідомив, що питання реформування українських Збройних сил було предметом обговорення в рамках засідання. "Ми відзначили ситуацію у сфері безпеки, яка становить виклики, і ми схвалюємо прихильність української влади продовжувати реформи", - повідомив він.

Піч запевнив, що НАТО продовжить "координувати та підтримувати процес реформ українських Збройних сил". "Ми вражені кількістю та якістю реформ, які було зроблено", - наголосив керівник Військового комітету.

За його словами, Муженко поінформував колег про поточну ситуацію, про процес реформ ЗСУ. Сторони також обговорили питання поліпшення координації між союзниками та Україною.

Головнокомандувач сил НАТО в Європі Тод Волтерс (Tod D. Wolters, збройні сили США), який на початку травня вступив на цю посаду, у свою чергу констатував, що США за останні кілька років збільшили кількість навчань українських ЗСУ. "Ми плануємо продовжувати тренувальний режим навчань, що дасть можливість Україні краще захищати свою суверенну територію", - зазначив він.

Говорячи про можливі контакти з його російським колегою начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим, Волтерс повідомив, що має намір продовжити існуючу практику. "Практику, яка була раніше, буде продовжено", - повідомив він. При цьому головнокомандувач не зміг повідомити дату можливого спілкування з російською стороною, яка "ще має бути визначена".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ