Події

Кабмін присвоїв статус пам'ятника нацзначення ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва на Поштовій площі

Кабінет міністрів України присвоїв статус пам'ятки національного значення об'єкту "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва" на Поштовій площі в центрі української столиці.

"Уряд ухвалив зміну категорії пам'ятки "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва" на Поштовій площі в Києві на категорію національного значення, а також присвоїв їй охоронний номер 260094", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства культури України.

Зазначається, що пам'ятник "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва," виявлений в ході археологічних досліджень на Поштовій площі в Києві, має особливу історичну і культурну цінність - артефакти, пов'язані з найдавнішими сторінками історії України в цілому і Києва зокрема - а також вимагає забезпечення подальшого збереження і музеєфікації.

Пам'ятник виявлено в процесі археологічних розкопок у I кварталі 2015 року. Він розташований в історичному центрі Києва, на сучасній Поштовій площі, обмежується береговою лінією Дніпра, між проїзною частиною Володимирського узвозу та Боричевим узвозом. Межі об'єкта з південного сходу поки не виявлені. Глибина залягання археологічного об'єкта починається з 2,5-8 м.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ