10:36 23.05.2019

Хомчак: Після Іловайської трагедії я маю зробити все можливе, щоб в армії перестали гинути люди

2 хв читати
Хомчак: Після Іловайської трагедії я маю зробити все можливе, щоб в армії перестали гинути люди

Новопризначений начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявляє, що міг загинути під час виходу з Іловайського котла в серпні 2014 року і тепер відчуває особистий обов'язок реформувати армію так, щоб запобігти загибелі людей.

"Я шкодую про одне: що під час виходу з Іловайська загинули стільки людей. Я теж міг загинути. Щоб про мене чорне не говорили, я виходив разом із тими людьми, з тими бійцями добровольчих батальйонів, і я залишився живий. І якщо Бог мені життя зберіг, то я маю покласти своє життя для того, щоб змінити все в армії, що можна, щоб люди не гинули", - сказав Хомчак журналістам у четвер.

Він зазначив, що "сьогодні в моїх пріоритетах - це людина". "Тому що у всіх стандартах НАТО першим проходить ставлення до людини, а навколо цієї людини тоді вже - всі інші стандарти обґрунтовуються", - наголосив Хомчак.

Як повідомлялося, 29 серпня 2014 року поблизу м. Іловайск (Донецька обл.) російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових, разом із трьома полоненими російськими десантниками, які виходили з оточеного міста так званим зеленим коридором. Під час зазначених подій, за інформацією Генеральної прокуратури України, загинули 366 українських вояків, 429 дістали поранень різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон. Крім того, Збройні сили України зазнали значних втрат озброєння та військової техніки на суму майже 300 млн грн.

На думку експертів, Іловайська трагедія забрала найбільшу кількість життів захисників України за короткий проміжок часу.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський указом від 21 травня призначив Хомчака начальником Генштабу - головнокомандувачем ЗСУ замість Віктора Муженка, який обіймав цю посаду з липня 2014 року.

Хомчак - перший заступник командувача Сухопутних військ України з 2016 року, генерал-лейтенант, командир оперативного командування "Південь", учасник бойових дій на Донбасі, зокрема, подій поблизу Іловайська (Донецька обл.) у серпні-вересні 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА