15:30 23.05.2019

Біля Одеси знайшли вбитим екс-мера Тирасполя

2 хв читати
Біля Одеси знайшли вбитим екс-мера Тирасполя

У Лиманському районі Одеської області знайдено тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті, повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області. ЗМІ повідомляють, що загиблий - колишній мер Тирасполя (Молдова) Андрій Безбабченко.

За даними одеської облполіції, правоохоронці розслідують обставини смерті чоловіка. Його ім'я не називається, але повідомляється, що "наразі особу загиблого встановлено".

За виявленими фактами порушено кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: за пп.6 і 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів та за попередньою змовою), ч.3 ст.289 (заволодіння транспортним засобом) та ч.4 ст.187 (розбій).

"Обставини події з'ясовуються. Тривають заходи щодо встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до цих злочинів", - ідеться в повідомленні.

Одеське видання "Думська" з посиланням на джерело в обласному управлінні Національної поліції повідомляє, що загиблий – Безбабченко, і його знайшли мертвим біля с. Вапнярка Лиманського району. "Тіло знайшли вчора. В чоловіка були зв'язані руки та пробита голова. Поруч із ним стояв автомобіль Infiniti", - пише видання з посиланням на джерело в обласному управлінні Національної поліції.

Дружина загиблого заявила про його зникнення у вівторок, 21 травня.

Інші українські ЗМІ повідомляють, що тіло загиблого було притулене до стіни занедбаної будівлі, руки зв'язані, поруч стояв автомобіль Infiniti.

У свою чергу молдовське видання Deschide Ştirea повідомляє, що вдома в Безбабченка знайдено сліди крові, а тіло виявлено в занедбаній будівлі за 5 км від нього. "За попередньою версією, повідомлення про зникнення Безбабченка надійшло від його коханої ще вчора. В будинку підприємця, розташованому в передмісті Одеси, поліція знайшла сліди крові. За 5 км від будинку стоїть занедбана будівля, в якій і знайшли тіло Безбабченка", - пише видання.

Безбабченко у 2012 році очолив т.зв. державну адміністрацію Тирасполя і Дністровська на не підконтрольній уряду Молдови території, але 28 вересня 2016 року подав у відставку й узяв участь у виборчій кампанії тодішнього "президента" т.зв. Придністровської республіки Євгена Шевчука, після поразки якого проживав на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА