Події

Адвокат Порошенка звернувся до генпрокурора, заявляє про завідомо неправдиве повідомлення про злочин з боку Крючкова

 Адвокат п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою забезпечити відповідну перевірку й розпочати досудове розслідування за фактом завідомо неправдивого повідомлення про злочин, зробленого керівником компанії "Енергомережа" Дмитром Крючковим.

"У зверненні адвокат Головань стверджує, що голослівні звинувачення громадянина Крючкова на адресу Петра Порошенка підпадають під дію ст.383 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину", - повідомляється на сторінці партії Блок Петра Порошенка "Солідарність" у Facebook у четвер.

У БПП "Солідарність" вважають, що свої дії Крючков координує з оточенням нової влади. "Цей кейс є частиною плану помсти за націоналізацію ПриватБанку, коли держава мала рятувати кошти десятків мільйонів вкладників, які могли "згоріти" внаслідок дій його приватних власників", - зазначають у прес-службі партії.

Як повідомлялося, Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за низкою статей Кримінального кодексу України після заяви Крючкова про правомірність дій Порошенка, інших вископосадовців, народних депутатів і керівників великих підприємств. Відомості внесено до ЄРДР за результатами особистого прийому Крючкова керівником САП Назаром Холодницьким.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ