Події

У Порошенка немає процесуального статусу в рамках розслідування справи про можливу держзраду - директор ДБР

П'ятий президент України Петро Порошенко не має процесуального статусу в рамках розслідування кримінального провадження про можливу державну зраду, яке було відкрито за заявою колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова, повідомив директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба.

"У рамках розслідування провадження щодо можливої зради Порошенка при провадженні воєнного стану в Порошенка немає процесуального статусу", - сказав Труба агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Раніше, як розповів директор ДБР, Портнов подав заяву про вчинення Порошенком держзради при впровадженні воєнного стану. "Кілька днів тому було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення, ми відреагували, внесли відомості до ЄРДР, наразі проводимо досудове розслідування", - додав він.

ДБР 21 травня за заявою Портнова розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради і дій, спрямованих на захоплення державної влади (ст.109, 111 і 426-1 КК) з боку керівництва України наприкінці 2018 року. В Держбюро уточнили, що йдеться про події 25 листопада 2018 року, пов'язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС ЗС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.

Раніше Портнов повідомив, що направив до ДБР "першу заяву про злочин", що вбачається в діях Порошенка в листопаді 2018 року. "Вважаємо його причетним до державної зради, спробі захоплення державної влади й перевищенні влади та службових повноважень", - написав він.

"Допитати... П.О.Порошенка, членів Ради національної безпеки та оборони України, начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України, командувача Військово-Морських сил Збройних сил України та інших осіб, які могли бути причетні до відповідних подій", - ідеться в заяві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ