Події

Бойовики 11 разів обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, поранений український військовий

За минулу добу бойовики 11 разів обстріляли позиції Збройних сил України, з них один раз - із застосуванням заборонених мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82-мм, також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, - повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"Унаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь", - йдеться у зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили 10 обстрілів позицій ООС: двічі поблизу Миколаївки і Пісків - з протитанкових ракетних комплексів; біля Павлополя - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; тричі біля Старогнатівки і Чермалика - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї; неподалік Опитного - зі станкових протитанкових гранатометів; двічі поблизу Авдіївки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; навколо Пищевика - з автоматичних станкових гранатометів.

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" українські позиції поблизу Золотого-4 були обстріляні з мінометів калібрів 120 і 82-мм і великокаліберних кулеметів.

За даними української розвідки, 23 травня двоє бойовиків були знищені, ще один - поранений.

З початку поточної доби ворог тричі обстріляв позиції ООС у зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": біля Новотроїцького - з мінометів калібру 82-мм; поблизу Лебединського - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; у Гнутового - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються", - резюмували в штабі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ