Події

Константинопольський патріархат і надалі надаватиме миро УПЦ (ПЦУ) - митрополит Епіфаній

Предстоятель Української православної церкви (Православної церкви України) митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що УПЦ (ПЦУ) і надалі отримуватиме миро від Константинопольської Матері-Церкви, що не суперечить незалежності УПЦ (ПЦУ).

"Якщо ми проаналізуємо останні п'ять томосів, які надавалися іншим помісним православним церквам, то у всіх томосах був прописаний пункт, що церква не має права самостійно готувати миро. А через миро, через отримання мира відбувається духовний зв'язок із Матір'ю-Церквою. І це взагалі не є проблемою, що Матір-Церква Константинопольська і далі надаватиме (миро - ІФ)", - сказав митрополит Епіфаній на брифінгу за підсумками Священного синоду в п'ятницю.

Він додав, що ці пункти томосу не суперечать незалежності УПЦ (ПЦУ).

"Ми насправді є незалежною помісною українською православною церквою", - додав він і відкинув будь-які порівняння з Російською православною церквою.

Мін'юст України наприкінці січня зареєстрував об'єднану автокефальну церкву під назвою Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ