19:08 29.05.2019

Ukravit з 2020 р. утилізуватиме фреон і пестициди в Україні

2 хв читати

Група компаній Ukravit, великий український виробник засобів захисту рослин та мікродобрив, у березні 2019 року виграв тендер UNIDO (Організація при ООН з промислового розвитку) з реалізації української частини проекту "Скоординоване управління видаленням озоноруйнівних речовин (ОРР) і стійких органічних забруднювачів (СОЗ) в Україні, Білорусі, Казахстані та Вірменії".

Відповідно до прес-релізу групи, опублікованого в середу, за умовами проектного договору компанія отримає технічну підтримку для створення інфраструктури з утилізації озоноруйнівних речовин і стійких органічних забруднювачів. Це буде повноцінна виробнича лінія з переробки холодильних, морозильних камер і кондиціонерів та інсинераторна піч.

"З огляду на той факт, що високі температури, необхідні для спалювання фреону, підходять також і для утилізації не придатних до використання пестицидів, Ukravit першим в Україні почне утилізувати небезпечні речовини, які накопичилися в країні за роки незалежності, й протягом багатьох років завдають непоправної шкоди її екології", - наголошується в повідомленні групи.

В Ukravit зазначили, що раніше для утилізації фреону доводилося звертатися до іноземних компаній, а тепер це можна буде робити в Україні. Проект дасть Україні можливість виконувати взяті нею зобов'язання зі збереження навколишнього середовища в рамках ратифікованих міжнародних угод - Монреальського протоколу, Базельської і Віденської конвенцій, а також Паризької угоди.

У прес-службі компанії зазначили, що необхідне обладнання буде поставлено в Україну восени цього року. Запуск і повноцінна робота лінії планується вже наступного року.

Група Ukravit заснована в 1999 році. Здійснює виробництвом і продажем пестицидів, добрив з мікроелементами, засобів для знищення гризунів та побутових комах.

До складу групи входить ТОВ "Фабрика агрохімікатів" (Черкаси), яка виробляє ЗЗР та мікродобрива. У його портфелі – більш як 150 найменувань продукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА