Події

Влада США ввела нові обмеження для подорожей на Кубу

Адміністрація США ввела нові обмеження на подорожі американських громадян на Кубу, повідомляє у вівторок Мінфін США.

Так, влада США заборонила групові освітні поїздки на Кубу, які раніше були дозволені американцям. Тисячі громадян США використовували їх, щоб потрапити на Кубу, зокрема і до того, як між Гаваною і Вашингтоном були відновлені дипломатичні відносини в 2014 році, зазначає агентство Associated Press.

Також США перестануть видавати ліцензії для подорожей на Кубу приватним і корпоративним суднам і літакам. В результаті американці не зможуть потрапити на Кубу на круїзних суднах і яхтах. Водночас, американці все ще зможуть поїхати на Кубу для наукових досліджень, для журналістської роботи і для професійних зустрічей, зазначає AP.

Відповідні поправки в правила контролю за активами Куби представило Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США.

"Ці дії дозволять не дати американські долари в руки кубинським військовим, розвідці і спецслужбам", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Президент США Дональд Трамп послідовно скасовує заходи, введені його попередником Бараком Обамою в рамках поліпшення відносин з Кубою. Так, Трамп раніше вже заборонив індивідуальні поїздки американців на Кубу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ