08:01 05.06.2019

Директор полтавського теруправління ДБР оскаржить своє звільнення в суді

2 хв читати
Директор полтавського теруправління ДБР оскаржить своє звільнення в суді

Директор територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м.Полтава, Володимир Тимошко оскаржить в окружному адміністративному суді Києва наказ про своє звільнення з посади.

"Через мого адвоката подано заяву про заходи забезпечення позову: ми вимагаємо заборонити виконання наказу про моє звільнення, заборонити оголошувати новий конкурс на директора територіального управління ДБР, розташованого в Полтаві, і заборонити конкурсній комісії проводити такий конкурс. Основна позовна вимога - визнати наказ про моє звільнення незаконним", - сказав Тимошко кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

Як повідомлялося, в кінці травня Роман Труба звільнив трьох керівників підрозділів центрального апарату і керівника територіального управління, розташованого в Полтаві Володимира Тимошка.

У зв'язку з цим народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко направив заяви генеральному прокурору України Юрію Луценку та керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокурати (САП) Назару Холодницькому з проханням перевірити законність дій Труби.

3 червня речник Генпрокуратури Андрій Лисенко повідомив, що до відомства надійшла заява від секретаря і голови Ради громадського контролю при ДБР про вчинення кримінальних злочинів директором Держбюро розслідувань Романом Трубою. Зокрема, за словами заявників, йдеться про навмисне невиконання рішення суду, яке набрало законної сили, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 3 ст. 382 КК України); службової недбалості (ч.1 ст.367 КК України); зловживанні владою або службовим становищем (ч.1 ст.364 КК України); розголошенні даних попереднього розслідування (ч.2 ст.387 КК України)". Речник Генпрокуратури додав, що за інформацією, викладеною в зверненні, Генпрокуратура України 3 червня в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесла відомості про вчинення директором ДБР кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.382 КК України (постанова Окружного адміністративного суду м.Києва від 19 квітня по справі № 640/6315/19 міститься на Інтернет-ресурсі "Єдиний державний реєстр судових рішень" за посиланням: http://www.reyestr.court.gov . ua / Review / 81477234).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА