17:27 11.06.2019

Парцхаладзе пропонує побудувати на Теличці "Київ Сіті" з урядовим і діловим кварталом

2 хв читати
Парцхаладзе пропонує побудувати на Теличці "Київ Сіті" з урядовим і діловим кварталом

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе має намір запропонувати президенту України Володимиру Зеленському проект будівництва адміністративного та ділового кварталу "Київ Сіті" на території промзони "Теличка" площею близько 100 га й перенести туди Адміністрацію президента та інші адмінбудівлі з центру міста.

"Обов'язково запропонуємо. Я вважаю, що це має бути один із символів змін у країні", - зазначив Парцхаладзе в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, масштабний проект "Київ Сіті" на Теличці з 2003 року неодноразово пропонувався до розгляду мерам міста, однак ідея не здобувала підтримки.

"Ще з 2003 року в мене є ідея створити на місці Телички "Київ Сіті", на кшталт міста хмарочосів за окружною в Парижі. Перенести туди 1 млн кв. м адміністративних приміщень. Зробити так званий урядовий і діловий квартал, а вивільнені приміщення в центрі Києва продати, наприклад, під готелі, культурні центри, можливо, житло. Що вийде? В центрі міста стане більш комфортно, буде набагато менше заторів на шляху на роботу та з роботи, буде різкий поштовх розвитку туризму", - розповів Парцхаладзе.

Реалізація такого проекту дасть змогу вирішити проблему рівномірного завантаження лівого та правого берегів, а використання сучасних технологій і підходів до проектування приміщень, зокрема open space, могли б збільшити щільність завантаження людей на 30-40% і підвищити ефективність праці, вважає заступник міністра.

Крім того, Парцхаладзе розповів про проект перетворення Труханового острова на рекреаційну зону, зокрема обладнання локацій для занять водними видами спорту, перенесення на територію острова зоопарку, запуску канатної дороги.

"Річка - одна з найсильніших сторін міста, й потрібно використовувати її на 100%. Рекреація, відпочинок, променади. До річки треба виходити гуляти, а в нас виходять на Хрещатик. Цьому моєму задуму вже 15 років. Але нічого, ми терплячі. Це все не міністерські завдання, це питання до міста. Це бачення, як можна робити масштабні проекти, залучати колосальні гроші, інвестиції, створювати робочі місця і ефективніше розвивати міста", - вважає Парцхаладзе.


Повна версія інтерв'ю Парцхаладзе буде доступна на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА