11:46 12.06.2019

Омелян заявив про підтримку SkyUp і назвав незаконним призупинення її ліцензії на госпдіяльність Баришівським райсудом, авіакомпанія працює в штатному режимі

2 хв читати
Омелян заявив про підтримку SkyUp і назвав незаконним призупинення її ліцензії на госпдіяльність Баришівським райсудом, авіакомпанія працює в штатному режимі

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що рішення про призупинення дії ліцензії на право здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом авіакомпанії SkyUp Airlines лежить поза компетенцією Баришівського районного суду Київської області.

"Районний суд немає жодної компетенції ухвалювати такі рішення, тим більше в забезпечувальній частині. Це є прерогативою виключно адміністративного суду", - написав міністр на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він також зазначив, що Мінінфраструктури вдалося з'ясувати, що особа, яка подала позов до SkyUp, має більше ніж 30 адміністративних правопорушень, значна частина яких пов'язана з алкоголем.

"Поки я міністр інфраструктури - SkyUp буде літати і компанії нічого не загрожує. Всі пасажири можуть бути певні, що це стабільна авіакомпанія, яка надає якісні і дешеві послуги і жодні політичні "рішення" рейдерів не вплинуть на її роботу і розвиток", - сказав Омелян.

У свою чергу в прес-службі SkyUp наголосили, що "з огляду на абсурдність і неправомірність дій суду", це рішення було оскаржено SkyUp Airlines у Київському апеляційному суді.

У компанії заявили, що найближчим часом рішення має бути переглянуто в апеляційному порядку, оскільки воно не має жодних законних підстав.

Крім того, на думку авіакомпанії, суд цієї інстанції не мав права виносити ухвалу щодо призупинення дії ліцензії на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом, оскільки регуляторами у сфері авіаперевезень є Міністерство інфраструктури і Державіаслужба України.

"Неправомірність дій судді підтверджує той факт, що підставою для прийняття ним рішення про призупинення ліцензії авіакомпанії SkyUp Airlines став позов від людини, яка ніколи не купувала квитки SkyUp Airlines і, відповідно, ніколи не була її клієнтом", - зазначили в прес-службі авіакомпанії.

З огляду на це в компанії зазначають, що рішення Баришівського райсуду жодним чином не впливає на господарську діяльність компанії, а є лише наслідком недобросовісної конкуренції.

SkyUp Airlines працює в звичайному режимі, всі рейси виконуються відповідно до заявленого розкладу.

ТОВ "Авіакомпанія "Скайап" зареєстровано в Києві в червні 2016 року. Засновником SkyUp стало ТОВ "ACS-Україна" Тетяни та Юрія Альби, яким також належить туроператор JoinUp!

Компанія розпочала чартерні перевезення з кінця травня-2018.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА